Direct een slotenmaker nodig? Bel nu: 036 522 50 94

Cilinders

cilinders1Een cilinderslot is een slotmechanisme bestaande uit een cilinder en een behuizing. Stiften, plaatjes of kogeltjes blokkeren de cilinder zo lang de bijpassende sleutel niet in het slot is gestoken. Alleen als de juiste sleutel in de cilinder wordt gestoken kan deze worden gedraaid in de behuizing, waarmee het slot geopend of gesloten wordt. Bekende merken zijn DOM en Mul-T-lock.

Gecertificeerd of niet-gecerticifeerd

Wij leveren en plaatsen cilinders van diverse merken. Daarbij hebben we twee typen op voorraad: gecertificeerde en niet gecertificeerde cilinders.
Zowel niet gecertificeerde als gecertificeerde cilnders kunnen wij ter plekke maken.
Een gecertificeerde cilinder draagt het SKG ** ® trademark. Deze gecertificeerde cilinders kunnen wij alleen op vertoon van het certificaat na maken of na bestellen. Wilt u een gecertificeerd of niet-gecertifieerd cilinder laten plaatsen? Bel dan nu met slotenmaker van Cleef via het telefoonnummer 036 – 522 50 94.

Certificaat op naam

Indien gewenst kunnen wij gecertificeerde cilinders op naam koppelen. Dat betekent dat alleen de persoon die op het certificaat vermeld staat (of een gemachtigde) met de juiste legitimatie de desbetreffende cilinder + bijbehorende sleutels kan na bestellen.

cilinders2Sluitplan of sluitsysteem

Wij kunnen een sluitplan (of sluitsysteem) op maat maken met ons eigen profiel gecertificeerde cilinders. In de branche worden vele woorden gebruikt van dezelfde strekking zoals; sluitplan, sluitsysteem, sleutelplan, sleutelsysteem of hoofdsleutelsysteem.

Een sluitplan geeft een overzicht van wie toegang heeft tot welke ruimte(s). Wanneer een gebouw meerdere gebruikers of bewoners heeft, kunnen mensen verschillende rechten hebben voor het betreden van de ruimten in het gebouw. Om te voorkomen dat de gebruikers een enorme sleutelbos krijgen, wordt een sluitsysteem of sluitplan opgesteld. In een sluitplan kan elke medewerker één sleutel krijgen waarmee hij of zij iedere ruimte kan openen en afsluiten waarin hij/zij bevoegd is te komen of de verantwoordelijkheid voor heeft.

cilinders3Maatvoering

Voor het nabestellen en plaatsen van cilinders is de maatvoering erg belangrijk. Het opmeten van de verschillende maten moet erg precies gebeuren anders past de cilinder niet. Meet eerst een aantal belangrijke maten op voordat u een cilinder gaat kopen of bestellen.

Meet de afstand van het hart van de kruk tot de kopse deurzijde (A). Uiteraard moet u de dikte van het veiligheidsbeslag mee in rekening brengen. Nu kunt u een geschikte cilinder aanschaffen of bestellen.

Let op:
• Bij een deurdikte van max, 40 mm, waarbij het slot in het midden van de deur zit,
gebruikt u een standaard cilinder zonder verlenging.
• Als uw deur dikker is dan 40 mm en u gebruikt veiligheidsbeslag, dan heeft u
een verlengde cilinder nodig.
• De cilinder mag aan de buitenzijde niet meer dan 3 mm buiten het schild uitsteken.
• De standaardlengte van de cilinder is 60 mm (30-30) en deze kan in stappen
van 5 mm verlengd worden.

Voor duidelijker uitleg bekijk de pagina: hoe neem je de maat van een cilinder

Wilt u een cilinder bestellen of heeft vragen? U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 036 – 522 50 94.

hoppe nemef lips dom