Direct een slotenmaker nodig? Bel nu: 036 522 50 94

Inbraakpreventie

Alles wat u doet om uw huis beter te beveiligen voorkomt de kans dat er ingebroken word in uw woning. Dit omdat vrijwel iedere inbreker uit is op gemak en snel succes. Als een inbreker op pad gaat zoekt deze de huizen uit waar hij gemakkelijk naar binnen kan, achteraf ziet hij of zij wel wat er te halen valt. Heeft u simpele of verouderde sloten in uw woning? Dan is de kans dat er ingebroken word in uw woning tot wel 90% groter dan als u veilige sloten in uw veilige-slotenwoning heeft. Deze veilige sloten werken inbraak vertragend. Een eventuele inbreker moet dan veel meer moeite doen en veel meer tijd uitrekken om uw woning in te komen. Vaak slaan inbrekers deze woningen over en gaan opzoek naar een woning waar ze minder moeite voor hoeven te doen.

Inbraakpreventie van uw woning kan dus bestaan uit veilige sloten als bijzetsloten, sloten met een politiekeurmerk of meerpuntssluitingen.
Daarnaast kunt u natuurlijk ook een alarmsysteem
laten instaleren of kiezen voor camera beveiliging.

Gelegenheid maakt de dief

Doorgewinterde inbrekers, altijd op zoek naar een buit  die ze onder alle omstandigheden weten te bemachtigen. Dat is het beeld dat veel bewoners van inbrekers hebben. Niets blijkt echter minder waar. De meeste inbraken worden gepleegd door gelegenheidsdieven, die vaak niet meer dan een paar straten verderop wonen en simpelweg woningen zoeken waar ze makkelijk naar binnen kunnen.

Hoe kiest een inbreker een woning uit? En hoe komt hij daar binnen? Dit zijn belangrijke vragen wanneer u uw woning wilt beveiligen tegen inbraak. Ongeveer tachtig procent van de woninginbraken wordt gepleegd door zogenoemde gelegenheidsdieven. Zij bereiden weinig tot niets voor, kiezen voor snel succes en zo min mogelijk risico’s. Slecht verlichte oudere buurten met achterpaden hebben hun voorkeur. Het liefst slaan deze inbrekers toe in hun eigen woonomgeving, omdat ze daar de vluchtwegen goed kennen.

Maak uw woning onaantrekkelijk

inbraak-voorkomenWilt u dat een inbreker uw woning voorbij loopt? Zorg er dan voor dat een inbreker niet de gelegenheid heeft om snel en simpel uw woning binnen te komen. Monteer bijvoorbeeld buitenlampen met een sensor, zo snel de inbreker bij uw woning in de buurt komt staat deze in het licht, daar houden criminelen zeker niet van.

Zorg voor goed en degelijk hang en sluit werk. Gebruik geen goedkope simpele sloten van een bouwmarkt maar ga voor veilige inbraak vertragende sloten en zorg voor bijzet sloten. In plaats van een los slot met bijzetsloten kunt u ook kiezen voor een meerpuntssluiting. Met deze sloten zit uw deur of raam direct op meerdere punten goed en veilig afgesloten.

Wilt u uw woning helemaal veilig maken en zo on aantrekkelijk mogelijk voor criminelen? Laat dan een alarmsysteem of een camera beveiligingssysteem monteren. Veel mensen denken dat een alarmsysteem of een camerasysteem alleen weg gelegd is voor grote woningen of voor bedrijven.. Niets is minder waar. Er zijn veel verschillende systemen te verkrijgen voor consumenten tegen zeer betaalbare prijzen.

Welke inbraakpreventieve maatregelen kan ik nemen?

Wilt u weten welke inbraakpreventieve maatregelen er te krijgen zijn voor uw woning? Neem dan gerust eens contact op met slotenmakers en beveiligingsbedrijf van Cleef. Wij kunnen u degelijk advies geven en zorgen dat de kans op inbraak in uw woning tot een minimum beperkt worden.

U kunt ons bereiken via telefoonnummer 036 522 50 94 of u kunt het contactformulier invullen op onze contactpagina.

hoppe nemef lips dom