Direct een slotenmaker nodig? Bel nu: 036 522 50 94

Scharnieren

Wij leveren alle soorten scharnieren.
Wat voor soorten er allemaal zijn staat o.a. beschreven op Wikipedia. Het scharnier behoort tot het hang-en-sluitwerk. Scharnieren voor buitendeuren dienen in Nederland sinds enkele jaren te zijn voorzien van een veiligheidskeurmerk.

Draairichting van het scharnier

draairichtingDe draairichting van een deur is vaak een discussiepunt. Wat bij de één links is, noemt de ander rechts. De Europese normen (EN 12519:2004) spreken dan ook niet van links of rechts, maar van draairichting 1 en 2 voor naar binnendraaiende deuren, en 3 of 4 voor buiten draaiend. Het voorbeeld hiernaast heeft draairichting 1 (binnendraaiend) of 3 (buiten draaiend).

Voor scharnieren is alleen draairichting 1 en 2 van belang, want hiervoor komt 1 overeen met 3, en 2 met 4.

Scharnier deur afstellen

Heeft u een scharnier wat aan loopt of een scharnier wat blijft steken? Misschien dat deze dan afgesteld moet worden of misschien moet deze gesmeerd worden. Het kan ook zijn dag het scharnier vervangen moet worden.

U kunt van Cleef slotenmakers bellen voor zowel het smeren, afstellen of vervangen van een scharnier. Of het nu gaat om een binnen of buitendeur of een raam scharnier. Bij van Cleef bent u altijd op het juiste adres.

U kunt ons bereiken via telefoonnummer 036 522 5094

hoppe nemef lips dom